Експерт розповів, які інвестиції можуть бути довговічними — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт розповів, які інвестиції можуть бути довговічними

Особисті фінанси
1070
Кожному етапу життя людини відповідає певний рівень доходів і споживання.
Про це розповів директор з управління активами ICU Григорій Овчаренко на вебінарі “FinUpdate: У що інвестувати, щоб накопичити на гідну пенсію в Україні”.
“Рівень споживання з моменту народження будь-якої людини починає рости, досягає певного піку в період передпенсійного віку і потім знижується. При цьому її доходи з моменту трудового життя зростають. До цього моменту вони компенсуються витратами наших батьків. Відповідно, на певному етапі наші доходи починають перевищувати рівень споживання. І знову ж при досягненні передпенсійного віку через припинення трудової діяльності, яка для більшості є джерелом доходу, наші доходи істотно падають”, – розповів експерт.
Експерт розповів, які інвестиції можуть бути довговічними
Проблема. Різниця між доходами і споживанням при досягненні передпенсійного віку і створює проблему: якщо ця різниця не компенсується нашим рівнем заощаджень, це викликає і соціальний, і фізичний шок.
Експерт зазначив, що для різних вікових груп існує різний інструментарій:
  • на першому етапі (етапі накопичень) це інструменти з фіксованою прибутковістю – це більш надійні і консервативні інструменти;
  • на етапі зростання наших заощаджень і початку інвестування це інструменти більш ризиковані;
  • а перед пенсією профіль і ризик інструментів зміщується в бік більш консервативних, щоб забезпечити збереження наших заощаджень.
“Наш бажаний результат найчастіше – прийти до передпенсійного віку з необхідним рівнем заощаджень”, – зазначив Овчаренко.
Однак уже зараз важливо вибрати для себе такий інструмент інвестування, який буде актуальним і через 30 років. Адже світ постійно змінюється і, враховуючи трансформацію інструментів, частини з них через кілька десятків років точно не буде.
“Що буде через 30 років – передбачити складно. Однак ми можемо подивитися на ті інструменти, які існували такий же проміжок часу назад і існують зараз. Адже з високою ймовірністю вони будуть існувати і в майбутньому”, – розповів Овчаренко.
На його думку, до таких інструментів надежить колективне інвестування: інвестиційні, пенсійні та біржові фонди. Ці методи інвестування автоматично підлаштовуються до змін, які відбуваються.
У чому переваги такого інвестування:
  • відсутність обмежень і зобов’язань;
  • гроші накопичуються швидше за рахунок ефекту капіталізації;
  • фонд – некомерційна організація і не може стати банкрутом;
  • контроль ринку 24/7;
  • накопичення можуть бути успадковані;
  • податкова пільга – 18%;
  • можливість замінити пенсійний фонд;
  • частина активів розміщується в валютні інструменти для захисту від девальвації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас