В Україні з'явилася перша кобейджингова платіжна картка (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні з'явилася перша кобейджингова платіжна картка (фото)

Особисті фінанси
2115
В Україні з’явилася перша кобейджингова платіжна картка “ПРОСТІР – UnionPay International”. Про це повідомляє Національний банк на сторінці у FACEBOOK.
Що це дає. Обравши цю картку, користувачі зможуть вільно розраховуватися нею не тільки в Україні в мережі з понад 350 тис. торговельних терміналів, а й за кордоном – у 178 країнах світу. Також це стосується розрахунків в Інтернеті та зняття готівки в банкоматах. Це стало можливим завдяки активній співпраці НПСПРОСТІР” та міжнародної платіжної системи UnionPay.
Першим банком-партнером у цьому проєкті став АБ “Укргазбанк”. Кобейджингова картка поєднує в собі технології та переваги одразу двох платіжних систем – ПРОСТІР та UnionPay.

Випуск кобейджингових карток буде цікавим та вигідним українським банкам, адже це надасть можливість урізноманітнити їх продуктову лінійку та оптимізувати витрати, в тому числі за рахунок дешевшого їх обслуговування, оскільки всі операції за карткою на території України обробляються за правилами й тарифами ПРОСТІР. Обидві платіжні системи вбачають взаємовигідні переваги такого спільного проєкту.
Для національної платіжної системи – це суттєве розширення мережі приймання карток ПРОСТІР та новий етап еволюції системи.

Довідка Finance.ua:

  • У листопаді 2018 року UnionPay International вийшла на український ринок та стала четвертою в Україні міжнародною картковою платіжною системою, платіжною організацією якої є нерезидент. Активну роботу з українськими банками ця платіжна система розпочала наприкінці 2019 року.
  • НПСПРОСТІР” – це національна платіжна карткова система, створена Національним банком України. Сьогодні учасниками системи є 54 установи. Загальна кількість платіжних карток ПРОСТІР становить понад 600 тис. шт.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас