На трасі Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для освітлення дороги (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На трасі Київ-Одеса встановили першу сонячну електростанцію для освітлення дороги (відео)

Енергетика
690
На автомобільній дорозі М-05 Київ-Одеса, 405 кілометр, встановили першу сонячну електростанцію для живлення зовнішнього освітлення.
Про це повідомляє Служба автомобільних доріг в Одеській області.
Станція забезпечує освітлення ділянки дороги біля села Знам‘янка, де розташований розворот та початок крутого підйому. Наступним етапом робіт буде монтаж ще одного комплексу автономного освітлення на 406 кілометрі дороги.
Сонячна електростанція складається з трьох трекерів із фотоелектричними модулями, потужністю 36 кВт. Трекери змінюють своє положення в залежності від того, в якій точці небосхилу знаходиться сонце. Панелі збирають сонячну енергію, а батареї її накопичують. Система працює в автономному режимі. Із заходом сонця автоматично запалюються ліхтарі.
На ділянці дороги встановили 48 батарей, 120 сонячних панелей, три трекери-конструкції для панелей і 30 ліхтарів. Також було встановлено генератор, який вмикається за умови, якщо протягом трьох днів тримається похмура погода.
Освітлення на сонячних панелях може пропрацювати до 100 тисяч годин. Обладнання має захист від корозії, пилоутворення, а також атмосферних опадів і температурних перепадів.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас