День фінансів: спрощення ведення касових операцій, мінус один банк, накопичувальні пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: спрощення ведення касових операцій, мінус один банк, накопичувальні пенсії

924
Вівтрок, 15 грудня: про різні види допомоги бізнесу і накопичувальну систему пенсій:
НБУ відніс до категорії неплатоспроможних ще один банк. Правління Національного банку прийняло рішення про віднесення АТ “Місто Банк” до категорії неплатоспроможних в зв’язку зі зменшенням нормативів капіталу на 50 і більше відсотків від мінімального встановленого рівня. Також Нацбанк почне по-новому оцінювати небанківські фінустанови.
Спрощення ведення касових операцій у гривні для ФОП. НБУ спрощує фізичним особам – підприємцям ведення касових операцій в національній валюті через скасування книги обліку доходів. Така постанова набирає чинності з 15 грудня 2020 року, одночас підпункти, що стосуються спрощення обліку ФОПами, – з 1 січня 2021 року.
Програма компенсації ЄСВ для юридичних осіб. Як повідомляє Мінекономіки, ще одна програма для підтримки бізнесу на час посилення карантину – це одноразова компенсація суб’єктам господарювання ЄСВ. Скористатися програмою можуть тільки юридичні особи, чия діяльність буде тимчасово припинена в зв’язку з посиленням карантину. Розмір одноразової компенсації розраховується як середнє значення сплаченого ЄСВ за останні 10 місяців.
Одноразова допомога роботодавцю. З 14 грудня вже понад 33 тисячі українців успішно подали заяви про виплату одноразової матеріальної допомоги роботодавцям, які можуть втратити дохід через карантин. Хто має право на отримання одноразової матеріальної допомоги та як подати необхідні документи – читайте тут. До речі, в Міністерстві цифрової трансформації пояснили, що робити, якщо не працює “Дія”.
Шахраї не дрімають і «виплачують» карантинні гроші. В кіберполіції попереджають українців про те, що шахраї в інтернеті виманюють гроші під виглядом нібито надання державних компенсаційних виплат по 8 тисяч гривень. Як вони “розводять” громадян і що робити, щоб не потрапити на їхню вудку – читайте тут.
День фінансів: спрощення ведення касових операцій, мінус один банк, накопичувальні пенсії
Накопичувальні пенсії в Україні. За словами голови комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, впровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні, за якою роботодавець платить удвічі більше від працівника, буде плавним. Однак наступного року воно не почнеться, оскільки в цілому цей законопроект ще не готовий. Він нагадав, що зараз законопроект пропонує вводити нові пенсійні ставки за принципом: 1% платить співробітник, 2% – роботодавець; 2% платить співробітник, 4% – роботодавець і т.д.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас