У концесії українських залізничних вокзалів зацікавлені шість інвесторів - УЗ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У концесії українських залізничних вокзалів зацікавлені шість інвесторів - УЗ

Фондовий ринок
516
У концесії українських залізничних вокзалів зацікавлені шість інвесторів, тому АТ “Укрзалізниця” готується до розробки техніко-економічного обґрунтування проєктів.
Про це повідомляє пресслужба УЗ.
“АТ «Укрзалізниця» готується до розробки техніко-економічного обґрунтування (ТЕО) проєкту концесії вокзалів. На сьогодні шість компаній-інвесторів зацікавлені взяти участь у концесійних проєктах”, – йдеться у повідомленні.
В.о. члена правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Перцовський розповів, що в УЗ провели конференц-дзвінки із зацікавленими компаніями — іноземними та українськими та зробили рейтинг зацікавленості, щоб зрозуміти, які активи в першу чергу можна здавати в концесію.
“Почули вимоги інвесторів до структури договорів концесії. Після цього частина інвесторів відсіялась. Залишився пул з п’яти-шести великих вітчизняних і зарубіжних інвесторів, які готові брати участь у проєкті. Наступним етапом буде розробка ТЕО”, — розповів Перцовський.
Він додав, що для вокзалів, які поки що не зацікавили потенційних концесіонерів, будуть максимально спрощені умови оренди.
“Все буде здаватися за єдиними правилами на ProZorro.Продажі. Для розуміння: зараз офіційно здано в оренду тільки 5% від передбачених до оренди площ вокзалів. При цьому інша частина за фактом здається неофіційно, поза касою. Ми хочемо вже на початку 2021 року провести перші аукціони”, — уточнив в.о. члена правління Укрзалізниці.
За словами Перцовського, УЗ розробить проєкт зручної навігації та функціонального зонування на вокзалах. Так, будуть визначені інформаційні зони, місця для продажу сувенірів і звичайних товарів, банкоматів і терміналів, сервісні зони та інше.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас