Афери з нерухомістю: у Києві викрили організовану злочинну групу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Афери з нерухомістю: у Києві викрили організовану злочинну групу

Кримінал
1513
У Києві викрили 7 членів організованої злочинної групи, яка проводила операції по незаконному заволодінню квартирами у Києві.
Про це інформує пресслужба Київської міської прокуратури.
«Київською місцевою прокуратурою № 4 повідомлено про підозру 7 членам організованої злочинної групи, яка проводила діяльність на території міста Києва по заволодінню нерухомим майном громадян», – сказано у повідомленні.
Встановлено, що членами організованої злочинної групи було налагоджено незаконний механізм, що полягав у підшукуванні житлових приміщень, право власності на які не було зареєстровано в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, перебували у занедбаному стані або в яких померли чи тривалий час відсутні мешканці.
Отримуючи доступ до таких квартир, зловмисники змінювали замки та двері, щоб мати одноосібний доступ до таких помешкань.
У подальшому за підробленими документами здійснювалася перереєстрація прав власності на підставних осіб.
Внаслідок документування діяльності організованої злочинної групи встановлено, що її членами протягом 2018 – 2019 років проведено незаконну перереєстрацію прав власності на 4 квартири.
За результатами розслідування 7 членам ОЗГ повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 162 КК України.
Наразі двох підозрюваних взято під варту та вирішується питання щодо взяття під варту ще п’ятьох підозрюваних.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас