Amazon представив свій перший електромобіль (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Amazon представив свій перший електромобіль (фото)

Технології&Авто
989
Компанія Amazon показала свій перший електромобіль.
Йдеться про міське безпілотне таксі з п’ятим рівнем автономності, в якому немає звичних органів управління. Цей електрокар має назву Zoox.
По суті це чотиримісна електрична карета, в якій пасажири сидять одне навпроти одного. Машина здатна пересуватися в обох напрямках і за задумом авторів повністю керується комп’ютером.
За довжини всього в 3,63 метра Zoox може похизуватися досить великою батареєю на 133 кіловат-години. Запас ходу не уточнюється, але батареї повинно вистачати мінімум на одну 16-годинну зміну, що для міського таксі більш ніж достатньо. Максимальна швидкість прототипу становить 121 км/год.
Amazon представив свій перший електромобіль (фото)
Незважаючи на п’ятий рівень автономності, творці машини подбали і про пасивну безпеку. Стверджується, у конструкції автомобіля застосовано 270 інновацій, включаючи подушки безпеки, які рятують життя в аваріях під час руху в обох напрямках. Останнє важливо, оскільки, де у машини перед, а де зад, ви навряд чи визначите.
Amazon представив свій перший електромобіль (фото)
Терміни появи Zoox в таксі не називаються, але компанія підтвердила плани випробувань електромобілів на вулицях Сан-Франциско, Лас-Вегаса і Фостер Сіті.
За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас