Зарплати поліцейським потрібно підвищити в кілька разів - МВС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зарплати поліцейським потрібно підвищити в кілька разів - МВС

Особисті фінанси
3299
Заробітну плату поліцейським потрібно підвищувати. Вона не відповідає навантаженню, яке отримують правоохоронці під час виконання обов’язків.
Про це сказав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.
“У нас є невідповідність зарплати слідчого в 12-14 тисяч гривень із навантаженням, яке на нього лягає. Ми не можемо довго утримувати на роботі людей, які працюють за 14 тисяч гривень і повинні розплутувати складні схеми за участю злочинців, яких захищають адвокати, що заробляють сотні тисяч. Тож рівень зарплати поліцейським потрібно підвищувати”, – сказав він.
Геращенко зазначив, що зарплати поліцейського і співробітника НАБУ за рік різняться у 5-6 разів.
“Але справи, які розплутують поліцейські, бувають не менш складні і не менш важливі, ніж у співробітників НАБУ. Працівники поліції, знаючи, що в НАБУ зарплатня у 5-6 разів вища, ставлять питання: а чому так? У жодній західній країні немає такого, що співробітник одного правоохоронного органу отримує у стільки разів більше, ніж співробітник іншого правоохоронного органу”, – поінформував Геращенко.
За його словами, реформи мають відбуватися не лише в поліції, а й у прокуратурі та судовій системі.
Він вважає, що необхідно збільшити кількість слідчих суддів у найбільш завантажених судах, аби випадків здирництва зі сторони правоохоронних органів було менше.
Раніше Геращенко зазначав, що річна зарплата поліцейського цьогоріч може становити 258,7 тис. грн. на 1 працівника. У податковому органі вона – 329,1 тис. грн, для співробітника СБУ – 451,2 тис. грн, співробітника ДБР – 885,3 тис. грн, співробітника НАБУ – 1,32 млн грн.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас