День фінансів: інформація щодо IKEA, облікової ставки, цін на залізничні квитки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: інформація щодо IKEA, облікової ставки, цін на залізничні квитки

611
Четвер, 10 грудня. В НБУ не здивували, а ось в IKEA – зацікавили.
Рішення щодо облікової ставки. Сьогодні Нацбанк прийняв рішення залишити облікову ставку без змін на рівні 6% річних. Як зазначає Нацбанк, з одного боку, це не змінює стимулюючий характер монетарної політики, що важливо для відновлення економіки, а з іншого – і в подальшому сприятиме збереженню помірних темпів інфляції.
Голова НБУ Кирило Шевченко розповів, що монетарна політика Нацбанку надалі залежатиме насамперед від розвитку епідемічної ситуації та інфляційних ризиків.
Зміни до бюджету-2020 набрали чинності. Це означає, що кошти Фонду боротьби з COVID-19 зможуть спрямовувати на надання матеріальної допомоги застрахованим особам, які можуть втратити доходи в разі повної заборони сфери їхньої діяльності; бізнесу з метою збереження робочих місць найманих працівників і компенсації витрат, понесених за сплату ЄСВ за найманих осіб.
Також сьогодні набрав чинності відповідний закон про зміни до Податкового кодексу для підтримки бізнесу на час карантину. Згідно з документом, списується податковий борг платникам податків у разі, якщо його сукупний розмір по всіх податках і зборах не перевищує 3060 гривень, і він не погашений станом на 01.11.2020.
Їжа та транспорт під час локдауну. Вчора ми писали про те, що Кабінет міністрів готується ввести повний локдаун з 8 по 24 січня. Автотранспорт, в тому числі маршрутні таксі, тролейбуси, трамваї і залізниця на цей період будуть перевозити пасажирів в кількості місць для сидіння. А закладам харчування буде дозволена адресна доставка і робота на винос, а для інших об’єктів торгівлі будуть суворіші обмеження.
Залізничні квитки. Буде тільки дорожчати? Укрзалізниця планує провести індексацію тарифів з 1 березня на 2% щомісяця. Очікується, що це принесе компанії понад півмільярда гривень доходів.
Дві умовні дати відкриття IKEA в Києві. Шведська компанія IKEA планувала відкрити перший офлайн-магазин в Україні до кінця 2020 року, але поки не встигла виконати цей план. Як повідомляють ЗМІ, магазин IKEA в столичному ТРЦ Blockbuster Mall вже готовий, але точну дату відкриття магазину поки не називають. Це дві умовні дати – залишок грудня або початок 2021 року.
Квартири. Недорого. Актуально. Часто бюджет покупців на квартири не перевищує $30 тис, тому що вони розуміють, що купують «сиру» квартиру, в якій будуть потрібні ремонт і техніка. Тому ми вирішили спростити вам пошук і підібрали ТОП-10 найдешевших квартир на первинному ринку Києва. Це добірка готових квартир від забудовників, які були в продажу на кінець листопада – початок грудня 2020 року.

Квартири, недорого. Доступне житло в київських новобудовах 🏙

А в новому відео на нашому YouTube-каналі Finance.ua ми замість Олексія Козирєва цього разу поговорили з редактором порталу “Мінфін” Юрієм Гусєвим. Він розповів про стрибки курсу долара за минулий тиждень, про 8 тисяч допомоги від Зеленського і, звісно, про гучну новину щодо акцій Facebook, Tesla і Netflix.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас