Toyota представить батарею для електромобілів, здатну отримати повний заряд за 10 хвилин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota представить батарею для електромобілів, здатну отримати повний заряд за 10 хвилин

Технології&Авто
805
У зарубіжних ЗМІ з’явилася інформація, що Toyota представить технологію твердотільних акумуляторів вже в 2021 році. Це означає, що невдовзі ми побачимо запуск прототипу автомобіля, оснащеного твердотільними акумуляторами, пише prostomob.com.
Сучасні літій-іонні батареї, що здебільшого використовуються в електромобілях, вимагають використання рідких електролітів, але їхні можливості вже досягли межі, далі якої розвиток істотно сповільнюється.
Навпаки, ядро ​​твердотільної батареї являє собою твердий електроліт. При тому, що ризик загоряння значно знижується, щільність енергії збільшується експоненціально і така батарея не схильна до впливу екстремальних температур. Плюс до всього вона легша і має більш тривалий термін служби.
За словами інсайдерів Toyota, прототип твердотільної батареї також має перевагу в швидкості зарядки: від нуля до повної зарядки знадобиться всього 10-15 хвилин.
Але наразі все впирається у високу вартість таких акумуляторів. Також інженери Toyota зараз коректують анод і інші матеріали акумулятора для поліпшення довговічності і безпеки його роботи.
Інсайдери Toyota заявили, що сподіваються вивести на ринок перші автомобілі з твердотільними батареями до 2025 року. Найбільша проблема в даний час полягає у високій вартості такої батареї. В майбутньому, щоб конкурувати з паливним двигуном, вартість повинна бути менше $100 за кВт/год.
Toyota сподівається, що її твердотільні батареї можна буде використовувати більше 30 років і при цьому підтримувати продуктивність понад 90%.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас