У NASA вибрали астронавтів, які мають висадитися на Місяць в 2024 році (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У NASA вибрали астронавтів, які мають висадитися на Місяць в 2024 році (фото)

Технології&Авто
545
У NASA визначилися з астронавтами, які претендують на місце в космічному кораблі Orion для польоту і висадки на Місяць в 2024 році за новою програмою Artemis.
Як пише CNN, таких претендентів 18 – 9 жінок і 9 чоловіків. Перша жінка в історії, яка ступить на поверхню Місяця, може бути в цій групі.
Потенційних членів майбутнього екіпажу, половина з яких уже літали в космос, представив в Космічному центрі ім. Кеннеді в штаті Флорида віце-президент і куратор по космосу в США Майкл Пенс.
Найстаршому претенденту – 55 років, наймолодшому – 32. Середній вік учасників – від 30 до 40 років. Їх обирали з 47 активних астронавтів NASA.
Директор Управління Джеймс Брайденстайн додав, що групу поступово доповнять новими учасниками тренувальної програми, в тому числі з інших країн.
Аерокосмічне управління збирається висадити екіпаж на Місяць не пізніше кінця 2024 року. Хоча багато залежатиме від того, як сприйме програму Artemis і проект польоту нова адміністрація США.

Останньою людиною на Місяці був астронавт Юджин Сернан в кінці 1972 року. Проект місячної програми Artemis буде складатися з трьох етапів. Перші передбачають безпілотний політ корабля Orion навколо Місяця і обліт природного супутника Землі з екіпажем на борту. На третьому етапі місії NASA розраховує здійснити висадку астронавтів на Місяць в 2024 році, а потім відправити людей на Марс орієнтовно в середині 2030-х років.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас