170 тисяч доларів: голову Держгеокадастру намагалися підкупити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

170 тисяч доларів: голову Держгеокадастру намагалися підкупити

Кримінал
614
НАБУ і Головне управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ затримали в.о. керівника одного з територіальних управлінь Держгеокадастру і особу-посередника, які намагалися підкупити голову Держгеокадастру Романа Лещенка.
Про це повідомляє прес-служба НАБУ.
Дії затриманих попередньо кваліфіковані за ч.4 ст.369 (“пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі”) КК, вирішується питання про повідомлення про підозру.
НАБУ і ГУ БКОЗ СБУ під процесуальним керівництвом САП затримали “на гарячому” двох осіб, які кількома траншами надали 52 тис доларів неправомірної вигоди голові Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру.
Передбачалося, що загальна сума неправомірної вигоди, яка призначена за видачу наказів про виділення земельних ділянок підставним особам, складе 170 тисяч доларів”, – йдеться в повідомленні.
“За даними слідства, першу частину неправомірної вигоди в розмірі 26,9 тис доларів голові Держгеокадастру передали в листопаді 2020 року. Осіб викрито 9 грудня 2020 під час передачі другого траншу неправомірної вигоди в розмірі 25 тис доларів.
Слідство вважає, що один із затриманих може бути пов’язаний з компаніями, які надають послуги Держгеокадастру на проведення робіт з державної інвентаризації земель на територіях багатьох областей України в 2020 році. Отже, не можна відкидати, що ця людина може вплинути на зазначені процеси, тому НАБУ і САП вживатимуть усіх необхідних заходів, щоб запобігти такому впливу”, – додали у відомстві.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас