День фінансів: нові «герої» 2020, підписи Зеленського, прохання МАУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: нові «герої» 2020, підписи Зеленського, прохання МАУ

454
У вівторок, 8 грудня, про підтримку бізнесу і населення під час пандемії.
Закони про підтримку бізнесу і населення. Президент Володимир Зеленський підписав три раніше прийнятих Верховною Радою закони про підтримку людей і бізнесу в період дії карантину. Це закони про надання одноразової матеріальної допомоги в розмірі 8 тис. грн, про списання податкових боргів і про державний бюджет України.
До речі, за розрахунками Державного центру зайнятості, матеріальну допомогу можуть отримати 225 тисяч осіб. З урахуванням прогнозних показників чисельності, обсяг витрат на виплату одноразової матеріальної допомоги може скласти 1,8 млрд гривень.
Відтермінування впровадження РРО. Також Зеленський підписав закон про відтермінування до 2022 року використання касових апаратів платниками єдиного податку.
У свою чергу в Мінсоцполітики нагадали, що ФОП I і II груп, які отримували допомогу на дітей до 10 років у травні-серпні поточного року, будуть отримувати її і надалі. А хто не отримував – повинні звернутися в управління соціального захисту до 15 грудня з необхідним переліком документів. Які документи потрібні, ви можете дізнатися за посиланням.
Додамо, що бізнес продовжує просити допомоги у президента. Цього разу до Зеленського звернулася авіакомпанія МАУ з проханням допомогти отримати фінансування і відтермінувати сплату боргів.

МАУ попросила Зеленського доручити уряду негайно розробити програму дій з надання їй поворотної фінансової допомоги у вигляді позики або стабілізаційного кредиту для виплати зарплати працівникам.
Про інші новини вівторка:
Абонплата на газ. У ЗМІ з’явилася інформація, що облгази перерахували розмір абонплати на блакитне паливо, а профільна комісія вже затвердила частину цін. Тарифи на абонплату перерахують для всіх облгазів, в результаті суми в платіжках збільшаться в рази. Наприклад, “Тернопільгазу” вже погодили підвищення ціни з 1,03 до 2,34 гривні за кубометр.
Податкові пільги для таксистів: Таксомоторні компанії в Україні хочуть пересадити на патенти. За легалізацію учасників ринку обіцяють звільнити від податків. Зокрема, таксистам дозволять не звітувати про доходи, і їм не потрібно буде оформляти ФОП для роботи. Чиновники сподіваються, що на патентну систему перейде 10% ринку протягом 5 років після її впровадження, що в підсумку на 800 млн грн збільшить розмір надходжень до бюджетів усіх рівнів.
Реєстрація ФОП для іноземців. Як повідомили в ДПС, будь-який іноземний громадянин, зареєстрований як фізична особа-підприємець, може бути платником єдиного податку.

Раніше іноземці могли без ризику оформляти ФОП тільки на загальній системі оподаткування. Єдиним проблемним питанням залишається термін законного перебування.
P.s. Ми хоч і пишемо про фінанси, але не байдужі до того, що відбувається навколо. Впевнені як і ви – наші улюблені читачі і читачки! Щоб більше не носити маски, не відчувати дискомфорту в людних місцях, повернути душевний спокій – варто щодня «витісняти» Covid-19 елементарними правилами безпеки і поважати здоров’я інших. Щоб нагадати про це – ми створили особливих «героїв»:

Нові «герої» 2020. Ви їх точно зустрічали! 😷

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас