Канада замовила вакцин в 7 разів більше, ніж населення країни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канада замовила вакцин в 7 разів більше, ніж населення країни

Світ
684
Канада замовила достатню кількість потенційних вакцин від коронавірусу, щоб зробити щеплення всьому населенню кілька разів.
Про це заявив прем’єр-міністр країни Джастін Трюдо, цитує Bloomberg.
Канада з населенням близько 38 млн осіб вже замовила загалом понад 266 мільйонів доз вакцини від коронавірусу (за даними трекера контрактів на вакцини від Bloomberg). Якщо всі зарезервовані вакцини будуть схвалені, то канадці зможуть зробити щеплення від коронавірусу не менше трьох разів – це за умови, якщо потрібно буде вводити подвійну дозу. Якщо вводити будуть по одній, кожного можна буде вакцинувати 7 разів.
Країна нещодавно вдвічі збільшила замовлення вакцини у компанії Moderna – до 40 мільйонів доз. А наступного тижня в Канаду прибудуть перші 249 тисяч доз від іншого постачальника – Pfizer і BioNTech.
“Перші канадці будуть вакциновані наступного тижня, якщо цього тижня ми отримаємо схвалення Міністерства охорони здоров’я Канади. Це просуне нас вперед за календарем вакцинації”, – сказав Джастін Трюдо.
Зараз країна продовжує боротися з коронавірусом – щодня там в середньому по 6 тисяч нових хворих. Через це в Канаді почали діяти нові карантинні обмеження.
За матеріалами:
Курс України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас