В Уряді розповіли, скільки українців скористалися безвізом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Уряді розповіли, скільки українців скористалися безвізом

Особисті фінанси
537
Після набуття чинності угоди про безвізовий режим між Україною та Європейським союзом, з 11 червня 2017 року, понад 10 мільйонів українців 50 мільйонів разів скористалися спрощеною процедурою перетину кордону з країнами Шенгенської зони.
Про це заявила під час ефіру одного з телеканалів віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанишина.
“Я прийшла з біометричним паспортом і, готуючись до сьогоднішньої дискусії, поцікавилася в прикордонників, скільки громадян скористалися безвізом. Це більше 10 мільйонів громадян, які понад 50 мільйонів разів скористалися безвізом. Ця статистика нагадує про те, що безвіз належить громадянам України, а не 15 суддям, які виносили рішення Конституційного Суду України (визнання не конституційним закону про недостовірне декларування 27 жовтня 2020 року. — Ред.), яке і створило, фактично, конституційну кризу”, — сказала Стефанишина.

Довідка Finance.ua:

  • 18 листопада Кабінет Міністрів України схвалив проєкт угоди з урядом Республіки Індонезія про взаємне скасування візових вимог.
  • 22 липня Президент України Володимир Зеленський підписав указ про створення безвізового режиму для громадян Австралії, Нової Зеландії та країн Аравійського півострова. Указ набирає чинності в день опублікування.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас