Китайські інвестори "Мотор Cіч" направили звернення в міжнародний арбітраж проти України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайські інвестори "Мотор Cіч" направили звернення в міжнародний арбітраж проти України

Фондовий ринок
618
Китайські інвестори ПАТ “Мотор Cіч” направили українському уряду звернення в міжнародний арбітраж проти держави Україна.
Про це повідомляється на офіційному сайті групи DCH, партнера компанії Skyrizon, одного з китайських акціонерів “Мотор Січі”.
Доарбітражного врегулювання інвестиційної суперечки не відбулося.
Дочірня компанія Beijing Xinwei Technology Group Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського подали оновлену спільну заявку в Антимонопольний комітет на купівлю “Мотор Січ”.
Уряд виступає за те, щоб стратегічні українські підприємства залишалися в Україні, розуміє важливість залучення інвесторів в “Мотор Січ”, але йому “абсолютно не потрібні посередники в пошуку інвесторів”.
Президент групи DCH Олександр Ярославський заявив, що прокуратура наклала додатковий арешт на акції “Мотор Січ” після того, як китайські інвестори разом з DCH оголосили про спільну заявку в АМКУ про купівлю акцій, і поскаржився на тиск.
Президент Володимир Зеленський закликав уряд, РНБО і СБУ перевірити економічне обґрунтування продажу підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави, в т.ч заводу “Мотор Січ”.
Дочірня компанія китайської Beijing Skyrizon і DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського і її афільовані компанії 4 серпня спільно подали нову заяву в Антимонопольний комітет України про купівлю акцій “Мотор Січ”.
Антимонопольний комітет не прийняв до розгляду заявку групи DCH Олександра Ярославського про купівлю акцій ПАТ “Мотор Січ”.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас