Чи підтримують українці введення обов'язкового РРО для підприємців (опитування) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чи підтримують українці введення обов'язкового РРО для підприємців (опитування)

Казна та Політика
3415
Закони 128-IX та 129-IX, які були прийняті ВРУ та підписані Президентом наприкінці минулого року з метою детінізації сфери торгівлі, наробили чимало шуму у суспільстві. Згідно з документами, з 1 січня 2021 року мав розпочатися другий етап детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг.
Що це означає: зокрема, РРО або ПРОО мали стати обов’язковими для платників єдиного податку II-IV груп “ризикових” сфер. Йдеться про торгівлю ювелірними виробами, текстильними товарами, вживаними товарами в магазинах, автозапчастинами та надання послуг готелями, ресторанами та турагентствами. Тобто з 1 січня 2021 РРО мали стати обов’язковими для деяких груп ФОПів, обсяг доходу яких протягом календарного року перевищує 1 млн гривень.
Що було далі? 3 листопада 2020 року понад 1 000 ФОПів вийшли на мітинг під Верховною Радою. Акція протесту проходила під гаслом “Детінізація – це цивілізація!”. Представники малого бізнесу вимагали від нардепів запобігти прийняттю двох законопроєктів про повернення всім без винятку ФОПам права працювати без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). Пізніше такий же мітинг відбувся 1 грудня: протестувальники знову вийшли до ВР, аби виступити за відтермінування введення РРО для ФОПів.
Кроки Уряду та президента. Наприкінці листопада президент Володимир Зеленський подав до ВР законопроєкт, яким пропонувалося відтермінування запровадження РРО до 1 січня 2022 року. У пояснювальній записці йдеться, що така необхідність виникла через запровадження карантинних обмежень для боротьби з COVID-19. 1 грудня цей законопроєкт був ухвалений нардепами.
“Понад 3 тижні ми спостерігаємо людей біля парламенту. Ми можемо погоджуватися з ними, ми можемо сперечатися, але це ті люди, які зараз стоять під будівлею ВР в той час, коли вони втрачають прибутки. Тому, що поки вони тут – більшість їхніх бізнесів не працює. І це наш обов’язок проголосувати зміни, які частково можуть виправити ситуацію”, – прокоментував заступник голови Податкового комітету Ярослав Железняк.
А що каже народ? Finance.ua вирішив запитати думку читачів щодо того, чи підтримують вони обов’язкове введення РРО:
  • результати опитування засвідчили, що 43% респондентів вважають це необхідністю, завдяки якій відбудеться детінізація розрахунків;
  • інші ж 57% сприймають такий крок влади як посилення тиску на бізнес.
Пишіть у коментарях вашу думку.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас