Справи про недостовірне декларування масово закривають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справи про недостовірне декларування масово закривають

Казна та Політика
444
Станом на 1 грудня в Україні закрито 103 кримінальні провадження щодо недостовірного декларування через визнання неконституційною норми про кримінальну відповідальність за це порушення.
Про це повідомив в.о. керівника Спеціалізованої антикорупційний прокуратури (САП) Максим Грищук в інтерв’ю Інтерфакс-Україна.
“Вже закрито 103 справи, залишилося буквально 4. Вони не закриті з об’єктивних причин”, – розповів Грищук.
Він зазначив, що у двох справах проходить ознайомлення з матеріалами. Але після цього епізоди по ст. 366-1 КК (недостовірне декларування) також закриють.
Що стосується ще однієї справи, то там не передані документи після визначення підсудності, а ще щодо однієї – зупинено терміни розслідування через виконання міжнародного доручення.
Нагадаємо, 28 жовтня КС опублікував рішення, яким визнав неконституційними низку положень закону України “Про запобігання корупції” та кримінальну відповідальність за декларування недостовірної інформації.
При цьому у Верховній Раді вже зареєстровано два законопроекти про відновлення відповідальності за недостовірне декларування. Перший документ ініціював президент Володимир Зеленський. Другий – група народних депутатів. В останньому нардепи пропонують відмовитися від такого виду покарання, як позбавлення волі на певний строк.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас