Apple запатентувала систему біозахисту для навушників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple запатентувала систему біозахисту для навушників

Технології&Авто
461
Управління з патентів і товарних знаків США опублікувало заявку Apple. Вона пов’язана з AirPods наступного покоління і майбутньою моделлю накладних навушників з підтримкою нового датчика для біозахисту.
Нові навушники отримають кілька різних датчиків для розпізнавання користувача. Пристрої зможуть визначити власника за допомогою голосових команд або жестів. Ці сенсори можуть бути використані для біоаутентифікації.
У патенті описана технологія, яка зможе вловлювати звуки, що відтворюються щелепою і язиком, нечутні під час розмови. На одному із зображень заявки демонструється AR/VR-гарнітура, а це значить, що вона може отримати нові датчики.
Запатентована схема біозахисту і пов’язаний з нею процесор може використовуватися для зберігання шаблонів голосу. Зразки можуть зберігатися локально в навушниках для навчання алгоритмів системи розпізнавання голосових команд.
Ця функція цікава з точки зору безпеки, оскільки гіпотетично завдяки такому методу захисту крадіжка навушників AirPods втратить сенс.
За матеріалами:
Телеканал 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас