"РРО - різновид садомазохізму": співвласник Нової пошти розповів, чому потрібно "відчепитися від ФОП" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"РРО - різновид садомазохізму": співвласник Нової пошти розповів, чому потрібно "відчепитися від ФОП"

Фондовий ринок
11207
Співвласник найбільшого приватного поштового оператора України “Нова пошта” (НП) Володимир Поперешнюк висловив думку, що малі підприємства необхідно повністю звільнити від податків і державного регулювання.
Обґрунтовуючи пропозицію у себе в Facebook, бізнесмен навів 5 причин, чому потрібно “відчепитися від ФОПів” і “дати їм свободу”, а крім того, вказав на компенсатори, які б перекрили бюджетні недонадходження при такому рішенні.
В першу чергу Поперешнюк зазначив, що податки – це навмисне відбирання чесно зароблених грошей.
“Такі дії зазвичай називаються грабунком”, – зауважив співвласник НП, разом з тим назвавши касові апарати (РРО) “різновидом мазохізму”, бо з їх допомогою “тебе не тільки грабують, а ще й змушують робити це самостійно витонченим способом”.
Крім цього, бізнесмен назвав ще чотири причини, за якими ФОП необхідно звільнити від податків. Так, на його думку, чиновники не мають морального права посилювати податковий тиск, оскільки неефективно розпоряджаються бюджетними коштами. Крім того, фізособи-підприємці платять податки до місцевих бюджетів, отже, їхні питання повинні залишатися у віданні громад, а не депутатів і органів центральної влади.
Поперешнюк переконаний, що ФОП, які в майбутньому можуть стати великими бізнесменами, не потрібно заважати розвиватися, збільшуючи податки і збори.
“Вважаю, що малі підприємства взагалі потрібно звільнити від податків і регулювання”, – зауважив співвласник НП, порадивши в якості бюджетного компенсатора скоротити чиновників, продати службові VIP-термінали, нерухомість, літаки і машини.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас