"Нафтогаз" отримає право розробляти шельфові надра газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Нафтогаз" отримає право розробляти шельфові надра газу

Енергетика
261
Кабмін прийняв постанову, якою дозволив НАК “Нафтогаз” займатися розробкою та видобутком природного газу на континентальному шельфі України.
За словами міністра екології Романа Абрамовського, це дозволить наростити власний видобуток природного газу, створити робочі місця і наповнити держбюджет.
Компанія може приступити до роботи відразу після узгодження необхідних процесів.
Депутат Олексій Гончаренко повідомив, що збір за отримання спеціального дозволу на видобуток встановлюється в розмірі 10% початкової ціни на аукціоні, якщо глибина моря до 100 метрів, і 1%, якщо глибина моря понад 100 метрів.
“Наша мета – щоб державна компанія почала цей процес (розробки надр – ЕП), а під час розвідки, промислової розробки будуть залучені, можливо, інвестори. Можливо, компанія зможе власними силами видобувати додатковий обсяг газу і збільшувати енергетичну незалежність”, – зазначив Абрамовський.
Міністр фінансів Сергій Марченко виступив проти. За його словами, проект постанови несе ризики в частині розміру збору за видачу спеціальних дозволів, що може призвести до недонадходження до держбюджету.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас