Шмигаль допустив посилення карантину на новорічні свята — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль допустив посилення карантину на новорічні свята

Казна та Політика
580
Уряд наразі не розглядає введення більш жорстких карантинних заходів, проте не можна відкидати погіршення ситуації в період новорічних свят. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
“Ми розуміємо, що кінець грудня і початок січня – період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати”, – йдеться в Telegram глави уряду.
За його словами, Кабмін не приховує і каже відкрито, що “ми розробляємо план реагування на випадок погіршення ситуації”, тому що “наші кроки мають бути зрозумілими і передбачуваними для людей і бізнесу”.
Шмигаль також додав, що уряд розробив такі програми підтримки на випадок посилення карантину:
  • Допомога ФОПам і найманим працівникам – вони можуть отримати по 8 тис. грн. Програмою зможуть скористатися близько мільйона українців. Загальна сума складе 10 млрд грн, як напередодні заявив президент Володимир Зеленський.
  • Збереження робочих місць – роботодавці зможуть отримати до 8 тис. грн одноразової матеріальної допомоги на кожного співробітника, робочий час якого скоротиться в результаті введення таких заходів.
  • Ініціативи щодо ЄСВ – підприємства, які зупинять роботу в разі локдауну, отримають компенсацію витрат на сплату єдиного соціального внеску за найманих працівників. Допомога охопить близько 120 тис. юросіб. На ці цілі передбачать майже 1,5 млрд грн. Від сплати податків і зборів, включаючи ЄСВ, будуть звільнені також майже 200 тис. ФОПів 1-ї групи.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас