День фінансів: підтримка бізнесу від Зе, ціни на газ в ЄС і Україні, оцінка в'язниць — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: підтримка бізнесу від Зе, ціни на газ в ЄС і Україні, оцінка в'язниць

448
У вівторок, 24 листопада, Президент офіційно пообіцяв, що підприємцям допоможуть.
Виплати для ФОП і анулювання боргів. Зеленський заявив, що підприємцям, чий бізнес постраждав від посилення карантину в Україні, виплатять по 8 тисяч гривень.
Держборг і “кожна 8 гривня”. Поки ж, як підрахували в Рахунковій палаті, на обслуговування держборгу було спрямовано кожну восьму гривню доходів держбюджету. А державний борг за 9 місяців 2020 року збільшився на 347 млрд грн або 17% – до 2,3 трлн грн.
Ціни на газ в Україні і в країнах ЄС. За даними Євростату, середні ціни на газ для домашніх господарств у першій половині 2020 року були найнижчими в Латвії, Угорщині та Румунії і Литві, а найвищими – в Нідерландах, Швеції, Франції. В Україні ж ціни на газ в середньому в 3,7 рази нижчі, ніж у Європі.
Зазначимо, сьогодні “Нафтогаз” назвав ціну газу для виробників тепла в листопаді.
“Шеринг від Дії”. У жовтні було представлено ​​Дію 2.0 – оновлену ​​версію додатку держави в смартфоні. Детально про те, що таке “шеринг” і про можливості з використанням електронних документів в “Дії” розповів Денис Іванов, керівник експертної групи Директорату електронних послуг.
Оренда житла. Ось, що потрібно вказувати в договорі. Зазвичай пошуки квартири відбуваються по-різному: інтернет-сторінки з пошуку житла, серед друзів, знайомих або через посередника. Але, щоб уникнути неприємностей, житло варто орендувати відповідно до норм законодавства. Як це зробити – консультує Мін’юст.
В’язниці матимуть систему рейтингування. Міністерство юстиції вводить систему рейтингування (оцінки ефективності) в’язниць.

Нова система складається з інструментів оцінки та цифрової аналітичної карти виправних колоній і СІЗО. Система враховує понад 350 показників і допоможе Мін’юсту регулярно відстежувати прогрес в’язниць у сферах фінансів, кадрового забезпечення, режиму безпеки, соціально-виховної роботи, матеріальних умов, прав людини та охорони здоров’я.
Як змінити CVV2-код в monobank. У додатку monobank з’явилася нова функція – можливість змінити CVV2-код, який нанесений на звороті картки, на свій власний. Навіщо це і як змінити CVV2 в додатку – читайте за посиланням.
Вакцинація перед польотами. Національна авіакомпанія Австралії Qantas заявила, що вимагатиме від майбутніх міжнародних мандрівників довести, що вони були вакциновані проти Covid-19 перед польотом. Хоча Qantas є першою авіакомпанією, яка вказала, що вакцинація буде обов’язковою перед поїздкою, інші незабаром можуть взяти з неї приклад. При цьому, як стверджують ЗМІ, в Україні ціни на коронавірусні тести завищені в десятки разів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас