Міжбанк: на ринок вплинуть 3 основні чинники — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: на ринок вплинуть 3 основні чинники

Валюта
632
Вівторок буде досить цікавим днем на валютному ринку.
По-перше – несподівана низька активність учасників торгів (як це було вчора) не може тривати довго. Починається період виплат основних сум відшкодувань ПДВ експортерам, що завжди збільшує попит на валюту на тлі зниження її пропозиції, і це працює проти гривні. Крім цього, скоро вихідний в США: четвер – День подяки, і українські компанії постараються до цього дня максимально закрити свої розрахунки в доларі, щоб потім не працювати по ньому 26 листопада на ТОМі. Та й закінчення місяця не за горами, що також має активізувати ринок.
По-друге – сьогодні аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Враховуючи, що останній аукціон не вражав обсягами, а державі тільки за 25 листопада треба погасити 11,8 млрд гривень попередніх випусків – всі чекають активних дій чиновників сьогодні з розміщення облігацій. Мінфін пропонує облігації в гривні на 140,189,336,812 і 1274 дні і в євро на 344 дні. Ринок чекає зростання прибутковості за ними і активної роботи з їх купівлі з боку як держбанків, так частково й інших інвесторів. Розрахунки з аукціону пройдуть завтра, але вже від сьогоднішнього дня в разі успішного його проведення це позначиться на ресурсному і валютному ринках. Ми очікуємо при песимістичному розвитку подій обсяги аукціону в межах 4-6 млрд гривень в еквіваленті, а при вдалому для Мінфіну розкладі і зростанні попиту на облігації – розміщення на суму до 12-13 млрд гривень.
По-третє – на настрої учасників торгів негативно впливатиме психологічний фактор зростання котирувань останніх днів і загальна негативна статистика щодо коронавірусу як в країні, так і в світі. Це збільшує попит на валюту з боку тих клієнтів, хто вважає за краще оперативно закривати свої валютні зобов’язання, щоб не піддавати свій бізнес валютним ризикам. А також дає можливість спекулянтам періодично грати на страхах покупців і намагатися максимально грати “на підвищення”. Мета у них та сама – 28,40-28,50 найближчим часом. З урахуванням зростання попиту на валюту з боку нерезидентів, період виплат відшкодувань ПДВ і швидке завершення звітного періоду – мета досить досяжна вже в найближчі дні.
За розрахунками, обсяг операцій на торгах у вівторок складе до $ 170-200 млн при укладенні до 510-580 угод.
Курси міжбанку, за нашим прогнозом, у вівторок будуть в межах: долар – коридор 28,28 – 28,50 гривень, євро – коридор 33,40-33,85 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,35 / 28,37
Євро – 33,65 / 33,68
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас