День фінансів: "пріоритетні години" для пенсіонерів, вартість вакцини для українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: "пріоритетні години" для пенсіонерів, вартість вакцини для українців

552
Четвер, 19 листопада. Удар в бік масок на підборіддях.
Штрафи “підвезли”. Президент Зеленський підписав Закон “Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби”.
День фінансів: "пріоритетні години" для пенсіонерів, вартість вакцини для українців
За перебування в громадських місцях без одягнутих засобів індивідуального захисту, респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, передбачається штраф від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
“Пріоритетні години” для пенсіонерів. Набула чинності постанова Кабміну, яке вводить “пріоритетні години” для літніх людей, які роблять покупки в магазинах і аптеках. “Пріоритетні години” діють з 10:00 до 12:00 і триватимуть в період карантину. За задумом, це має зменшити кількість випадків інфікування груп ризику.
Тим часом… Середній розмір пенсій українців за квартал зріс на цілих! 17 гривень.
ПДФО по-новому. Роботодавцям готують зміни в частині сплати податку на доходи фізосіб (ПДФО). Народні обранці пропонують з 1 січня 2022 року зараховувати ПДФО за місцем податкової адреси фізосіб-платників податків. Мета змін – врегулювання податкових надходжень до місцевих бюджетів.
Менше бюрократії. Ще одну довідку скасували. Мінцифри ліквідувало довідку про склад сім’ї. Така довідка потрібна була для отримання деяких державних послуг. Довідка про склад сім’ї відтепер не потрібна в таких випадках.
Реальні зарплати українців. Згідно з Держстатом, в Києві отримують найбільшу в Україні щомісячну середню зарплату в майже 17,2 тис. грн (вересень 2020). Цей показник фактично відповідає реальній щомісячній зарплаті співробітників, які перебувають на низьких або невисоких щаблях кар’єрної ієрархії в столичних компаніях. А ось найвищий розрив у зарплатах з офіційними даними у всіх категоріях найманих працівників – в IT-індустрії.
Вартість вакцини від коронавірусу для України. Головний санлікар України Віктор Ляшко повідомив, що одна доза вакцини від коронавірусу для України може коштувати 7 доларів. А курс вакцинації, що складається з ввеження двох доз – 14 доларів. До речі, виробник ліків Pfizer заявив, що його вакцина проти коронавірусу ефективна на 95 відсотків і не має серйозних побічних ефектів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас