День фінансів: компанія для іпотеки під 5-7%, кокаїн у бананах на 4 млн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: компанія для іпотеки під 5-7%, кокаїн у бананах на 4 млн

508
В холодну середу (18 листопада) розповімо про новини, які (сподіваємося) допоможуть вам зігрітися.
Всі “структурні маяки” – Done. Як заявив Президент Володимир Зеленський у діалозі з директором-розпорядником МВФ Крісталіною Георгієвою, на сьогодні всі структурні маяки, передбачені для перегляду програми МВФ, виконані. Також він зазначив, що у команди України і МВФ “є міцна довіра, і вони тісно працюють, щоб якомога швидше прийняти місію”.
Поки що від цього тепліше не стало? 🌡️ Тоді продовжимо:
Компанія для іпотеки під 5-7%. Кабмін доручив Мінфіну створити компанію, яка займатиметься доступним іпотечним кредитуванням населення. Пільгова іпотека передбачатиме ставки від 5% до 7% річних на строк від 60 місяців до 240 місяців. Водночас діятимуть певні вимоги до житла.
Змінити оператора стане простіше. НКРЗІ ухвалила рішення, згідно з яким поміняти стільникового оператора зі збереженням номера можна буде за один день і сама процедура спроститься. Серед іншого телеком-регулятор має намір впровадити принцип “єдиного вікна”. Тобто користувачам достатньо буде звернутися до оператора – “реципієнта”, в мережу якого абонент висловив бажання перенести номер.
Вам несвоєчасно здали житло? Штраф. Верховний Суд розглянув справу про стягнення із забудовника моральної шкоди за те, що він несвоєчасно здав житло в експлуатацію. Раніше інвестори не могли стягнути із забудовника моральної шкоди, оскільки в договорах, як правило, не передбачають відповідальності за подібні порушення. Згідно з рішенням суду, таке відшкодування може бути стягнуто на підставі Закону України «Про захист прав споживачів».
Кокаїн у бананах на $4 млн. в Одесі митники виявили кокаїн у бананах. Наркотики переміщалися в контейнері, під час його сканування було виявлено нетипову щільність. В ході митного огляду з’ясувалося, що в секції знаходиться 20 обгорнутих плівкою пакетів загальною вагою брутто 22,6 кг. Експрес-тест дав позитивну реакцію на кокаїн. На тіньовому ринку вартість вилученого кокаїну становить $4 млн.
5 млрд гривень на кредити для ремонту доріг. Укравтодор залучив 5 млрд гривень кредиту на будівництво, реконструкцію, капітальний та поточний середній ремонт автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році. Термін позики – до 15 років під державну гарантію.
Безвіз ще з однією країною. Сьогодні Кабмін схвалив проєкт угоди з Урядом Республіки Індонезія про взаємне скасування візових вимог. Тепер, згідно з рішенням Кабміну, дозволяються безвізові поїздки строком до 30 днів протягом кожного візиту громадян України до Індонезії і строком до 30 днів протягом 60 днів для поїздок громадян Індонезії до України.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас