День фінансів: про податок "на розкіш", конверти і зарплати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про податок "на розкіш", конверти і зарплати

901
Вівторок, 17 листопада: про допомогу при карантині вихідного дня, податки і зарплати:
“Податок на розкіш” хочуть змінити. У Міністерстві фінансів розповіли, що від транспортного податку для власників дорогих легкових автомобілів або так званого податку на розкіш за 10 місяців до бюджетів громад надійшло 183,4 млн грн, а за цей же період минулого року – 242,4 млн гривень. Таким чином, транспортний податок на розкішні авто втрачає своє фіскальне значення, тому пропонується повернутися до оподаткування дорогих авто вартістю понад 1,2 млн грн.
Зарплата “в конвертах” столиці. Як повідомив Київський міський центр зайнятості, незважаючи на перевірки роботодавців та накладення штрафів за виявлені факти порушень трудового законодавства, актуальність зарплат «в конвертах» не зменшується. Її отримує кожен восьмий працівник Києва.
“5 цифрових рішень” Шмигаля для боротьби з пандемією. Прем’єр-міністр Шмигаль представив 5 основних цифрових рішень, які будуть введені найближчим часом. Серед іншого, цифровізація і централізація збору інформації про факти, підозри і випадки інфекційних захворювань, а також вдосконалення мобільного додатку “Дій вдома”, з використанням автоматичних штрафів за порушення режиму самоізоляції.
Допомога готелям і ресторанам в карантин. У “Слузі народу” розповіли, як можна допомогти готелям і ресторанам пережити карантин, який ВР сьогодні не змогла скасувати. А НБУ дав поради банкам на час карантину вихідного дня.
Коли чекати перші партії вакцини в Україні? У Кабміні розповіли, що вісім мільйонів доз вакцини проти коронавірусу Україна зможе отримати вже в другому кварталі наступного року. Йдуть переговори з компаніями щодо закупівлі додаткових партій вакцини. До речі, за прогнозами Citigroup, вакцина від коронавірусу може обвалити курс долара.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас