ДАБІ відмовила Київміськбуду у введенні в експлуатацію ЖК Укрбуду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДАБІ відмовила Київміськбуду у введенні в експлуатацію ЖК Укрбуду

Фондовий ринок
1186
Державна архітектурно-будівельна інспекція (ДАБІ) відмовила ХК “Київміськбуд” у введенні в експлуатацію “укрбудівського” ЖК “Гармонія” з так званої “пускової п’ятірки”, чия здача передбачена окремим пунктом меморандуму між “Укрбуд” і “Київміськбудом”, укладеного з подачі президента Володимира Зеленського в грудні 2019 року. Про це повідомляється на порталі Єдиної державної системи в сфері будівництва.
В обґрунтуванні відмови сказано, що причиною невидачі сертифіката послужило ненадання забудовником актів випробувань інженерних систем, мереж і устаткування.
Крім того, як випливає з відповіді ДАБІ, “Київміськбуд” порушив при будівництві нові будівельні норми, зокрема не обладнав будинок безперешкодним доступом для осіб з інвалідністю та маломобільних груп населення.
Нагадаємо, в грудні минулого було укладено меморандум між “Укрбудом” і “Київміськбудом” про передачу останньому “укрбудівських” будівництв. Окремим пунктом цієї угоди вказано введення в експлуатацію “пускової п’ятірки” – п’яти вже побудованих ЖК (“Сонячна Рів’єра”, “Новомостицька”, “Пектораль”, “Гармонія” і “Харківський”), які “Київміськбуд” обіцяв здати до кінця січня 2020 року.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас