Баффет робить велику ставку на фармкомпанії замість банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Баффет робить велику ставку на фармкомпанії замість банків

Фондовий ринок
710
Інвесткомпанія Berkshire Hathaway вперше за декілька останніх років вирішила зробити ставку на фармацевтичну галузь.
Як повідомляє TradeTickers, компанія Воррена Баффета в ІІІ кварталі 2020 року інвестувала $5,7 млрд в чотири фармкомпанії із США. Berkshire купила 21,3 млн акцій AbbVie, 30 млн акцій Bristol-Myers Squibb, 22,4 млн акцій Merck і 3,7 млн акцій Pfizer.
Видання зазначає, що регулятори, ймовірно, ретельно перевірятимуть фінансування виробників ліків в період COVID-19, враховуючи, що Баффет останнім часом не заходив далеко в сектор охорони здоров’я.
Pfizer і Merck займаються розробкою вакцини від коронавірусу.
Останні придбання більш ніж удвічі збільшили обсяг інвестицій Berkshire в акції охорони здоров’я в ІІІ кварталі до $9,3 млрд. Компанія вже володіла частками в компаніях-виробниках ліків Biogen, Johnson & Johnson і Teva Prescription Drugs, а також у фірмі з діалізу нирок DaVita.
Berkshire мінімізує свою частку в низці гігантських банків протягом трьох місяців до вересня, серед яких Wells Fargo, JPMorgan Chase, PNC Monetary і M & T Financial. Компанія Баффета продала 110,2 млн акцій Wells Fargo та 21,2 млн акцій JPMorgan. Berkshire, яка колись була одним з найбільших акціонерів Wells Fargo з часткою приблизно 10% у фінансовій установі, тепер володіє всього 3,1%.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас