ПриватБанк відсудив мільярд у компанії Коломойського — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк відсудив мільярд у компанії Коломойського

Фондовий ринок
769
Суд задовольнив позов ПриватБанку до компанії “Агротермінал” та вирішив стягнути з неї як поручителя компанії “Бориваж” 1 мільярд гривень заборгованості.
Про це йдеться у рішенні Госпсуду Одеської області від 30 жовтня.
Згідно з судовими матеріалами, через порушення боржником своїх зобов’язань ПриватБанк розірвав кредитний договір. Натомість “Агротермінал” зауважувала, що граничний термін повернення позики, який був встановлений кредитною угодою, – 03.11.2026.
Суд вирішив, що ПриватБанк правомірно скористався правом на направлення повідомлення про дострокове розірвання кредитного договору.
За даними держреєстру, засновник “Агротерміналу” – компанія “Бориваж”, бенефіціарами якого значаться Олександр Скотнік та Нарек Будагян (через ТОВ “Термінал-Південний”), Ангонас Гарофіта Ніколета (через Амертана Холдінгс ЛТД), Еммануель Флорентіна Хрістіана (через Енстревіо Інвестментс Лімітед), Аресті Сеодоро (через Окталенса Холдінгс ЛТД).
“Бориваж” і Скотнік також є засновниками “Агротермінал Логістік”, яке було поручителем ПриватБанку по рефінансуванню, залученому банком в НБУ ще до націоналізації.
Предметом іпотеки був зерновий термінал “Бориваж” в Одеській області (в акваторії порту “Южний”, загальна потужність перевалки – 2 млн тонн зернових на рік), його вартість, узгоджена сторонами іпотечного договору, становила 5,54 млрд грн.
Нагадаємо, у вересні 2017 року Печерський райсуд Києва заарештував зерновий термінал “Бориваж” в Одеській області, що належить компанії “Агротермінал Логістик”. Суд задовольнив клопотання Генпрокуратури в рамках кримінального провадження щодо 19 млрд гривень рефінансування НБУ для “ПриватБанку”. На думку слідства, майно могли придбати в результаті вчинення кримінального злочину.
Кінцевим бенефіціаром “Агротермінал Логістик” є Ігор Коломойський.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас