Федоров повідомив, коли запрацює Дія.City — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Федоров повідомив, коли запрацює Дія.City

Казна та Політика
790
Віртуальна бізнес-країна зі спеціальним правовим режимом для ІТ-компаній Дія.City запрацює у першій половині 2021 року.
Про це розповів віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у інтерв’ю виданню НВ, повідомляє пресслужба Мінцифри в Телеграмі.
“Наша амбітна мета — перше півріччя 2021 року, коли проєкт Дія.City запрацює, і будуть перші резиденти. Я вірю, що це прискорить у геометричній прогресії розвиток ІТ та креативної індустрії, а потім ми це масштабуємо на всю країну. Тобто глобальна наша мета — це зміна податкової системи в усій країні”, – заявив Федоров.
Дія.City — це спеціальний правовий режим для IT-компаній. У Верховній Раді вже зареєстровано законопроєкти, що дозволять запустити Дія.City.
За словами Михайла Федорова, Дія.City – це пілот для перезапуску всієї економіки України. За кілька років, після переведення усіх державних послуг в онлайн, таку податкову модель можна буде адаптувати на всю країну.
Зокрема, за 5 років Дія.City дозволить збільшити об’єм ринку IT вдвічі — до $11,8 млрд, а кількість робочих місць до 450 тисяч.
Серед основних критеріїв вступу до Дія.City:
  • компанії мають належати за видом економічної діяльності до IT і креативної індустрії;
  • штат компанії повинен налічувати мінімум дев’ять співробітників;
  • середня заробітна плата має становити 1200 євро.
Дія.City – це одні з найкращих умов для ведення IT-бізнесу та креативної індустрії у світі. Проєкт лібералізує трудові відносини та запровадить вигідні умови оподаткування. Також структура компаній та система сплати податків дозволить залучати більше інвестицій та виходити на міжнародні ринки.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство цифрової трансформації вже напрацьовує проєкти для залучення інвестицій в Україну.
  • В Міністерстві цифрової трансформації України працюють над тим, щоб ІТ-сектор за кілька років забезпечував 10% ВВП країни.
  • Соціальний і економічний ефект проекту Міністерства цифрової трансформації “Дія.City” значно перевищить фіскальні поступки держави.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас