Alibaba заробила рекордні $75 млрд у День холостяків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba заробила рекордні $75 млрд у День холостяків

Фондовий ринок
542
Компанія Alibaba Group Holdings Ltd. встановила новий рекорд продажів у День холостяків, який щорічно відзначають в Китаї 11 листопада.
Так, за підсумками акцій, які в цьому році розтягнулися на кілька днів, було продано товарів на суму 498,2 мільярда юанів (75,1 мільярда доларів). Минулорічний рекорд продажів в 38 мільярдів доларів був побитий вже в перші 30 хвилин середи.
Цього року знижки, приурочені до Дня холостяків, діяли на платформах Alibaba протягом трьох перших днів листопада, а також 11 листопада.
Таким чином компанія хотіла розвантажити логістичну сферу, а також дати покупцям і продавцям більше часу на планування угод.
Нагадаємо, День холостяків в Китаї почали відзначати в 1990-ті роки. Його придумали студенти на противагу Дню святого Валентина. Дата була вибрана не випадково, адже чотири одиниці символізують одиноких людей.
Свято стало особливо популярним завдяки масовим розпродажам в китайських магазинах і з часом стало важливою торговою подією в світі поряд з Чорною п’ятницею і кіберпонеділком.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас