Як розрахувати вартість оренди квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як розрахувати вартість оренди квартири

Нерухомість
2684
Оптимальна вартість оренди квартири має бути якомога вигіднішою для орендодавця, але й прийнятною для орендаря. В разі заниженої вартості ви не отримаєте весь можливий прибуток, а якщо її перевищити – значно зменшується інтерес квартиронаймачів, тому житло взагалі можуть не зняти.
Як пише DOM.RIA.com, розрахувати вартість оренди квартири допоможе аналіз ринку, вивчення критеріїв, що впливають на орендну плату, та зіставлення вашої пропозиції з іншими.
Етап 1 – визначення середньої вартості оренди
Щоб встановити відповідну вартість оренди житла, відберіть схожі варіанти на ринку з урахуванням основних характеристик: росташування будинку, кількість кімнат,
Етап 2 – детальний розрахунок вартості оренди з урахуванням критеріїв
Маючи об’єктивну цифру, від якої ви будете відштовхуватися, можна детальніше формувати ціну. Щоб правильно встановити вартість оренди квартири, проаналізуйте її за якомога більшою кількістю наступних критеріїв: стан будинку, стан квартири, комплектація меблями й технікою, інфраструктура та благоустрій.
Що враховувати в розрахунках вартості оренди:
  • комунальні платежі. Спочатку враховуйте, які комунальні платежі орендар буде сплачувати окремо, а які увійдуть до вартості оренди. Зазвичай до останніх може відноситися внесок в ОСББ. Все це детально прописують у договорі;
  • податки та інші внески. Вагомою частиною витрат орендодавця вважаються податки. Їх розмір залежить від того, в якому форматі ви здаєте квартиру. Надаючи житло в оренду від імені фізичної особи, сплачуєте податок в розмірі 18%. Додатково сплачуєте військовий збір 1,5%. В разі оформлення ФОП, платника єдиного податку сума виплат залежить від обраної системи оподаткування. А ось за невиплату внесків передбачено штраф в сумі від 17 до 34 тис. грн.
“Щоб здати квартиру за вигідною ціною, розраховуйте вартість оренди якомога детальніше з урахуванням зазначених критеріїв. В підсумку порівняйте свою пропозицію з іншими варіантами на ринку з такою ж вартістю. Якщо ви все зробили вірно, ваш варіант опиниться у відповідному ціновому діапазоні, буде одночасно вигідним і конкурентним”, – повідомляють у DOM.RIA.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас