Шмигаль назвав три джерела фінансування боротьби з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Шмигаль назвав три джерела фінансування боротьби з коронавірусом

Казна та Політика
469
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телеканалу “Україна 24” розповів про фінансування боротьби з епідемією коронавірусу COVID-19 в Україні.
За його словами, боротьба з коронавірусом фінансується з трьох джерел:
“Це прямі гроші, виділені Національній службі здоров’я України, понад 15 млрд грн, це ковідний фонд і це окремі рядки в бюджеті, виділені на закупівлю окремих препаратів або обладнання. Це окремі кошти на підтримку бізнесу, державні гарантії та інші програми, щоб підтримувати по безробіттю і ФОПів, які втратили можливість заробляти гроші”.
Шмигаль зазначив, що сьогодні Кабмін виділяє дуже значні кошти для підведення кисню до лікарень.
“Наша мета – 66 тисяч ліжок, обладнаних для ковідних хворих, 80% яких з доступом до кисню. Це мета, якої ми маємо досягти до кінця цього року. Ми над цим працюємо щодня”, – сказав він.
Глава уряду зазначив, що коронавірусний фонд на сьогодні є абсолютно відкритим, “на сайті Міністерства фінансів видно кожну гривню, яка розподілена і яка використана”.
“Ми дозакупили нових сучасних ШВЛ, вони в будь-якому випадку потрібні медичній системі. Друге – ми направили досить великі кошти на закупівлю засобів індивідуального захисту, закупівлю медичного обладнання, виплату зарплат лікарям, оплату антиковідних пакетів, коли йде закупівля не лише засобів індивідуального захисту, але й медичних препаратів”, – зазначив Шмигаль.

Довідка Finance.ua:

  • Прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що уряд “готовий підставити плече”, щоб підтримати підприємців під час посилення карантину вихідного дня.
  • З коронавірусного фонду було виділено 1 019,5 млн гривень на відновлення автодоріг державного значення.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас