Міжнародна асоціація повітряного транспорту закликає уряди відкрити кордони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжнародна асоціація повітряного транспорту закликає уряди відкрити кордони

Фондовий ринок
438
Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) і Міжнародна федерація транспортних робітників (ITF) виступили зі спільною заявою, в якій вони закликають уряди скасувати обмеження на транскордонні поїздки для запобігання кризи в сфері зайнятості в авіаційній галузі.
Як повідомляє ІАТА, через падіння попиту на авіаперевезення в умовах пандемії коронавірусної інфекції COVID-19 без роботи можуть залишитися 4,8 млн працівників авіаційної галузі.
“Авіація стикається з безпрецедентною катастрофою в галузі зайнятості. Авіакомпанії скоротили витрати наскільки можливо, але в поточних умовах їм вистачить грошових коштів лише на 8,5 місяця”, — заявив генеральний директор IATA Олександр де Жуньяк.
У IATA і ITF підкреслюють, що відновлення транскордонних поїздок повинно проводитися без введення карантину для осіб, які прибувають, для чого необхідно створити глобальну гармонізовану систему тестування на COVID-19 до вильоту.
Організації також закликали владу надати додаткову фінансову підтримку авіакомпаніям і розробити довгостроковий план відновлення галузі.
“Світова авіаційна промисловість перебуває в стані затяжної кризи. До кінця року майже 80% джерел заробітної плати закінчаться, і без термінового втручання з боку урядів ми станемо свідками найбільшої кризи робочих місць в галузі. Але катастрофічної кризи робочих місць можна уникнути за допомогою чіткої скоординованої стратегії, заснованої на наданні допомоги, відновленні і реформі”, — йдеться в заяві.
За прогнозами ІАТА, до кінця 2020 року пасажирські авіаперевезення знизяться на 66%, в порівнянні з торішніми показниками.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас