День фінансів: про гроші Covid-фонду, ціни на газ, «реєстраційне» рейдерство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів: про гроші Covid-фонду, ціни на газ, «реєстраційне» рейдерство

393
Десять відповідей вівторка, 10 листопада:
💰 На що пішли гроші з коронавірусного фонду? У Мінфіні повідомили, що станом на листопад, з коронавірусного фонду виділено 1 019,5 млн гривень на відновлення автодоріг державного значення. Загалом з фонду у вигляді лікарняних видали 1 737 млн ​​гривень, а фінансової допомоги безробітним – 6 782,1 млн гривень.
💸 Що з гривнею? Як повідомили в НБУ, падіння курсу гривні до долара в останні місяці було викликане як зовнішніми, так і внутрішніми факторами. Інвестори скоротили інвестиції в усі країни, що розвиваються. Активні бюджетні витрати також створюють попит на валютному ринку. Крім того, є прив’язка до аграрного циклу: від врожаю до врожаю.
💱 Також директор департаменту відкритих ринків НБУ Олексій Лупін розповів, хто і як ухвалює рішення про проведення інтервенцій на валютному міжбанку
😷 Навіщо хочуть ввести карантин вихідного дня? За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, введення «карантину вихідного дня» – це можливість зупинити поширення COVID-19 і зберегти допустиме навантаження на медичну систему країни. «Мета одна – щоб навантаження на медичну систему було допустимим, це коли ми в змозі надати медичну допомогу всім без винятку громадянам», – пояснив міністр.
🔥 Що буде з цінами на газ? Директор енергетичних програм Центру світової економіки і міжнародних відносин НАНУ Валентин Землянський розповів, що тарифи на газ зростатимуть до грудня. В опалювальний сезон завжди підвищується ціна на газ. Від того, чи буде зима суворою чи досить теплою, буде залежати і швидкість підвищення. Водночас, на думку експерта, тарифи на електроенергію до кінця року підніматися не будуть.
👨‍⚕️ Чому сімейним лікарям не підняли зарплату? Підвищення зарплат сімейних лікарів у листопаді, обіцяне МОЗ, поки неможливо зробити через брак коштів, заявили в Міністерстві фінансів.
День фінансів: про гроші Covid-фонду, ціни на газ, «реєстраційне» рейдерство
Правда, у відомстві зазначили, що до розгляду збільшення ставки сімейним лікарям повернуться, коли МОЗ надасть інформацію про джерела покриття цих витрат.
👨 Які офіційні зарплати у нардепів в Україні? Народні депутати в середньому офіційно заробляють майже 40 тис. грн. Найбільше у вересні заробив перший віце-спікер Руслан Стефанчук – майже 60 тис. грн. Також серед тих, у кого найбільші зарплати – нардеп з ОПЗЖ Олександр Качний – 56 834 грн і Данило Гетманцев з “Слуги народу” – 56 735 грн.
🚗 Чи підуть ще на поступки власникам “єврономерів”? В Україні більше не будуть виконувати вимоги власників автомобілів на єврономерах. Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Володимир Мартиненко. З його слів, порушників закону стало багато, вони сформувалися в політичні або соціальні групи. Уряд, парламент і так забезпечили власникам “євроблях” пільговий період перереєстрації та відтермінували штрафи.
💼 Як запобігти «реєстраційному» рейдерству? У Мін’юсті радять передбачити в статуті підприємства ряд запобіжників, які мінімізують ризики «реєстраційної» рейдерської атаки. Наприклад, встановити умову про те, що окремі рішення повинні підписуватися всіма присутніми учасниками, а не тільки головою і секретарем на зборах.
👛 Коли можна погодитися на зарплату нижчу від ринкової? На думку експертів Work.ua, робота хорошого фахівця повинна добре оплачуватися, але є ряд причин, за якими можна погодитися на зарплату нижчу від ринкової. Наприклад, в компанії, куди ви влаштовуєтеся, є перспективи кар’єрного росту, або ж компанія пропонує додаткові бонуси. А буває і таке, що фахівець відчуває, що йому треба відпочити від нинішньої роботи або після повного вигоряння на попередній посаді, тоді є сенс перейти на нижчу позицію.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас