Голова НБУ у Вашингтоні: НБУ працює над скороченням частки проблемних банківських кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова НБУ у Вашингтоні: НБУ працює над скороченням частки проблемних банківських кредитів

Казна та Політика
328
Національний банк дотримується плану реформ, які Україна проводила в останні роки. Зокрема, співпраця з МВФ є пріоритетною для Києва, повідомила пресслужба НБУ з посиланням на слова голови Центробанку Кирила Шевченка в рамках офіційного робочого візиту до Вашингтона.
“Продовження співпраці з МВФ є стратегічно важливим для України. Іншого варіанту ми не розглядаємо. Ми готові до роботи місії в найкоротші терміни”, – зазначив Шевченко під час зустрічі з головою місії фонду в Україні Іванною Владковою-Голлар.
За його словами, НБУ продовжує впроваджувати реформи у фінансовому секторі і виконувати зобов’язання перед міжнародними партнерами.
“Нацбанк виконує взяті на себе зобов’язання в рамках програми Stand-by. Ми зберігаємо послідовну монетарну політику, дотримуємося режимів інфляційного таргетування і гнучкого курсу гривні, а також посилюємо реформу корпоративного управління в державних банках”, – розповів голова НБУ.
Також він підкреслив, що НБУ працює над скороченням частки проблемних банківських кредитів.
“Наприкінці червня Рада фінансової стабільності ухвалила 3-річні плани про зниження проблемних кредитів у державних банках на 305 млрд грн. Держбанки … за останні три місяці вжили заходів для зниження проблемної заборгованості на загальну суму 105 млрд грн”, – розповів Шевченко під час зустрічі з виконавчим директором регіональної групи країн-членів МВФ Полом Гілберсом.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас