Суд повернув у власність держави прибережні ділянки під Києвом вартістю 940 млн грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Суд повернув у власність держави прибережні ділянки під Києвом вартістю 940 млн грн

Фондовий ринок
466
Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про повернення в державну власність земельних ділянок біля річки Козинка під Києвом вартістю 940 млн грн.
Про це повідомляє прес-служба Офісу Генпрокурора.
«При принциповій позиції прокурорів Офісу Генерального прокурора Київський апеляційний суд залишив без змін рішення суду першої інстанції про повернення державі земельних ділянок в межах прибережної захисної смуги річки Козинка в Обухівському районі Київської області вартістю 940 млн грн», – йдеться в повідомленні.
Встановлено, що Обухівська райдержадміністрація у 2008 році всупереч вимогам закону передала 40 га землі для ведення сільського господарства 20 фізичним особам по 2 га кожному. Надалі вони були відчужені іншим особам за безкоштовними договорами дарування.
«Однак ці ділянки розташовані на острові в межах прибережної захисної смуги річки і не можуть передаватися у власність, оскільки відносяться до постійних об’єктів водного фонду з певним режимом обмеженої господарської діяльності, а також законодавчо закріплена обмежена оборотоздатність такої категорії земель і особливий порядок їх використання», – йдеться в повідомленні.
Через зазначені порушення прокуратура звернулася з позовом про визнання недійсними розпоряджень РДА та державних актів на право власності на земельні ділянки, який рішенням Обухівського райсуду Київської області задоволено. Не полишаючи спроб зберегти в своєму протиправному володінні земельні ділянки, відповідачі оскаржили судове рішення.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас