«Гарантований покупець» розрахувався на 90,2% із виробниками «зеленої» електрики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Гарантований покупець» розрахувався на 90,2% із виробниками «зеленої» електрики

Енергетика
887
«Гарантований покупець» розрахувався із виробниками електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ) за вересень на 90,2%.
Про це повідомляється на сайті підприємства.
«6 листопада 2020 року державне підприємство «Гарантований покупець» здійснило платіж за електроенергію, придбану за «зеленим» тарифом. Виробникам електроенергії з відновлювальних джерел енергії (ВДЕ) перерахували 470 млн грн. Таким чином, за тиждень підприємству вдалося підвищити рівень розрахунків за товарну продукцію вересня на понад як 10 в.п. — з 80,1 до 90,2%», – йдеться в повідомленні.
Наразі за «зелену» електроенергію, згенеровану у вересні, сплачено 4,2 млрд грн.
Зазначається, що виробники з ВДЕ у зазначеному місяці продали «Гарантованому покупцю» 999,8 тисяч МВт-годин електричної енергії.

Довідка Finance.ua:

  • Компанії, які інвестували в будівництво генерації з відновлюваних джерел енергії, подали позови до ДП “Гарантований покупець” (ГарПок), щоб відсудити невиплачені кошти за вироблену електроенергію.
  • 5 жовтня на Українській енергетичній біржі успішно відбувся перший аукціон “гарантованого покупця” з продажу електроенергії, виробленої з відновлюваних джерел. Загальна вартість реалізованої електроенергії склала 44,3 млн грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас