На Андріївському узвозі добудують скандальний готельний комплекс - рішення суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Андріївському узвозі добудують скандальний готельний комплекс - рішення суду

Фондовий ринок
702
Суд визнав протиправним і скасував наказ Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю (ДАБК) Києва від 12 червня 2018-го, яким анульовано дозвіл на будівництво готельного комплексу з закладами громадського харчування та паркінгом для легкового автотранспорту на Андріївському узвозі.
Про це повідомляють Наші гроші з посиланням на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 20 жовтня.
Суд встановив, що 14 жовтня 2010 року Інспекція ДАБК в Києві видала віргінській компанії ТОВ “Маркон” дозвіл на будівництво готельного комплексу на Андріївському узвозі. У січні 2018-го Департамент з питань ДАБК провів позапланову перевірку об’єкта, за результатами якої виявив порушення містобудівного законодавства.
Зокрема, встановлено, що проект виконання робіт розроблено з відхиленням від проекту організації будівництва (використовується інший баштовий кран). Крім того, в матеріалах науково-технічного супроводу була відсутня інформація про навколишні будинки і споруди, що підлягають обов’язковому моніторингу.
ДАБК видала забудовнику розпорядження про усунення порушень і зупинила будівельні роботи. У травні 2018-го інспектори прийшли з новою перевіркою. Вони виявили, що вимоги попереднього припису не виконуються, після чого забудовнику видали новий припис. В результаті, на початку червня Департамент з питань ДАБК анулював ТОВ “Маркон” дозвіл на виконання будівельних робіт.
За матеріалами:
Наші гроші
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас