Справа Омеляна: НАБУ направила обвинувальний акт до суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Справа Омеляна: НАБУ направила обвинувальний акт до суду

Фондовий ринок
430
НАБУ закінчило досудове розслідування кримінального провадження за фактом можливих незаконних дій ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна, які призвели до недоотримання держбюджетом 30,5 млн грн.
Про це повідомляє пресслужба бюро.
Зазначається, що 6 листопада 2020 року обвинувальний акт направили до суду.
“Дії ексчиновника кваліфіковані за ч.2 ст. 211 Кримінального кодексу України (“видання посадовою особою нормативно-правового акта, який зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах”).
За даними слідства, колишній міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення всіх портових зборів (крім маякового) на 20%. Водночас, один з цих зборів – адміністративний – є дохідною частиною державного бюджету. Тому змінити його розмір могла тільки Верховна Рада, а не міністр. До того ж Міністерство фінансів України виступало проти зменшення всіх портових зборів, серед іншого, підкреслюючи, що зменшення саме адміністративного збору призведе до недоотримання доходів до державного бюджету. Про це Мінфін неодноразово інформував міністра інфраструктури”, – заявили в НАБУ.
У відомстві підкреслили, що рішення Омеляна про зменшення портового (адміністративного) збору призвело до ненадходження до державного бюджету в 2018 році 30,4 млн грн: з очікуваних 203,5 млн грн отримано 173,1 млн грн.
“Ці дані підтверджені Держаудитслужбою і судовою експертизою. Згодом Міністерство інфраструктури визнало, що наказ про зменшення зборів не досяг поставленої мети”, – йдеться в повідомленні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас