Безпілотники для ремонту доріг: у Британії анонсували початок амбіційного проекту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Безпілотники для ремонту доріг: у Британії анонсували початок амбіційного проекту

Світ
701
Ремонт вибоїн і доріг в цілому може бути тривалим, трудомістким і дорогим процесом, отже, це саме та галузь, де інновації та технології можуть зіграти значну роль в майбутні роки.
Нещодавно Ліверпульський університет оголосив про створення відділу, який займатиметься комерціалізацією досліджень, пов’язаних з дефектами доріг. Відділ, який отримав назву Robotiz3d Ltd, має на меті використовувати штучний інтелект і робототехніку для поліпшення того, як виявляються і потім усуваються тріщини і вибоїни на дорогах. Експерти прагнуть розробити свою автономну систему ремонту доріг – ARRES. Головним технічним директором Robotiz3d призначений Паоло Паолетті з інженерної школи університету Ліверпуля.
«Запропонована система зможе автономно виявляти і характеризувати дефекти дороги, такі як тріщини і вибоїни, оцінювати і прогнозувати серйозність таких дефектів і усувати тріщини, щоб вони не перетворювалися на вибоїни», – розповів він.
Ще одне дослідження включає проєкт «самовідновлення міста». В ньому беруть участь Університет Лідса, Університетський коледж Лондона, Університет Саутгемптона і Університет Бірмінгема. Проєкт передбачає використання дронів для відстеження, а потім усунення тріщин на дорогах за допомогою 3D-принтерів для асфальту.
Обидва вищезгадані проекти цікаві тим, що пропонують те, що може стати «комплексним» рішенням, яке виявляє і потім усуває проблеми, пов’язані зі станом доріг, перш ніж вони стануть серйозними. Це може допомогти скоротити як експлуатаційні витрати, так і час, що витрачається на ремонт.
Фото: budport.com.ua
За матеріалами:
Build Portal
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас