Малий бізнес мітингує під Радою проти законів, які скасовують РРО для ФОП — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малий бізнес мітингує під Радою проти законів, які скасовують РРО для ФОП

Казна та Політика
10725
У вівторок, 3 листопада 2020 року, понад 1000 фізичних осіб-підприємців проводять під Верховною Радою акцію протесту.
Під гаслом “Детінізація – це цивілізація!” представники легального малого бізнесу вимагали від народних депутатів запобігти прийняттю двох законопроектів про повернення всім без винятку ФОПам права працювати без використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО). В іншому випадку, на думку підприємців, депутати підтримають корупціонерів і “тіньовиків”, які завдають Україні найбільшої шкоди – фінансової і репутаційної.
Нагадаємо, з 1 січня 2021 року, в Україні набудуть чинності ряд законодавчо-нормативних актів про використання певними категоріями підприємців РРО. Законодавчі новації, ініційовані головою Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данилом Гетманцевим, пройшли публічні обговорення і були підтримані профільними асоціаціями малого бізнесу. Вийти на мітинг людей змусила інформація про намір зацікавлених бізнес-груп провести через парламентське лобі два законопроекти №3853-1 і №3853-2.
Ці документи фактично скасовують розпочату реформу детінізації економіки, покликану встановити жорсткий державний контроль за нелегальними фінансовими оборотами великого бізнесу і відмивання мільярдів гривень від контрабанди через фіктивних платників єдиного податку.
За словами підприємця 1 групи Ірини Соколової, РРО жодним чином не зачіпають чесний бізнес, однак створюють величезні проблеми контрабандистам і підставним ФОП, через яких відмиваються величезні гроші від завезення в Україну за сірими і чорними схемами безлічі товарних категорій.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас