"Треба розуміти реалії": в Кабміні остаточно відхрестилися від ідеї будувати Hyperloop — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Треба розуміти реалії": в Кабміні остаточно відхрестилися від ідеї будувати Hyperloop

Казна та Політика
1021
Віцепрем’єр-міністр Олег Уруський зазначає, що питання про реалізацію в Україні проєкту вакуумного поїзда Hyperloop на сьогодні знято з порядку денного.
Про це він сказав в інтерв’ю РБК-Україна.
“Його знято. Я знаю, що попередній міністр інфраструктури був прихильником цього проєкту. Я теж прихильник всього супернового, сучасного, прогресивного, але треба розуміти реалії нашого життя і те, наскільки Україна сьогодні здатна реалізувати такий дорогий проєкт”, – заявив чиновник.
За словами Уруського, для України ця ідея – питання поки що навіть не найближчого майбутнього.
“Я був би щасливий, щоб ми хоча б мали швидкісну залізницю як у Франції, де поїзд їде 350 км/год. Для цього нам треба близько 40 млрд доларів інвестицій, щоб побудувати нові шляхи під високошвидкісний транспорт”, — підкреслив він.
Технологія Hyperloop – це проєкт вакуумного поїзда для переміщення пасажирів і вантажів на великі відстані в капсулах зі швидкістю до 1100 км/год.
Проєкт був запропонований в 2013 році американським підприємцем Ілоном Маском. Поки що він ніде повноцінно не був реалізований, проте на сьогоднішній день в США побудовані випробувальні полігони в Хоторні (штат Каліфорнія, довжина траси 1,5 км) і Лас-Вегасі (штат Невада, довжина 0,5 км). Будується також полігон у французькій Тулузі (ділянки довжиною 1 км і 320 м).
Великим прихильником реалізації проєкту в Україні був попередній міністр інфраструктури Володимир Омелян. Згідно з його задумом, випробувальну лінію планувалося побудувати біля міста Дніпро.
У 2018 році Мінінфраструктури домовилося про співпрацю з компанією Hyperloop Transportation Technologies, проте до практичної реалізації ідеї справа не дійшла. У вересні 2019 року новий міністр Владислав Криклій заявив, що проєкт абсурдний і реалізований не буде.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас