Уряд змінив порядок розрахунку тарифів на теплову енергію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд змінив порядок розрахунку тарифів на теплову енергію

Казна та Політика
997
Кабінет Міністрів вніс зміни до Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію, вироблену з використанням природного газу, для потреб населення, установ та організацій, що фінансуються з державного чи місцевого бюджету, її транспортування та постачання. Постанова встановлює механізм врахування двоставкових тарифів.
Відповідне рішення було ухвалено на засіданні уряду 28 жовтня.
Як зазначається в пояснювальній записці до проєкту постанови, однією з величин, яка використовується в формулі для розрахунку середньозваженого тарифу, є діючий тариф на теплову енергію, встановлений суб’єкту господарювання, що провадить діяльність у відповідній адміністративно-територіальній одиниці.
Підприємства теплоенергетики мають право формувати одноставкові або двоставкові тарифи на теплову енергію. Двоставкові тарифи на теплову енергію складаються з умовно-змінної частини та умовно-постійної частини.
Однак у Порядку розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію відсутній механізм врахування двоставкових тарифів під час розрахунку середньозважених тарифів.
Проєкт акта передбачає правове врегулювання цього питання, надає правило врахування двоставкових тарифів під час здійснення розрахунку середньозважених тарифів на теплову енергію.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні розпочався опалювальний сезон – з 15 жовтня у більшості областей почали підключати до теплопостачання житловий фонд та об’єкти соціальної сфери. У столиці станом на 26 жовтня до опалення підключено понад 45% житлових будинків та майже 57% об’єктів соціальної інфраструктури.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас