4G запустили на всіх станціях київського метро, крім однієї — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

4G запустили на всіх станціях київського метро, крім однієї

Особисті фінанси
722
Українські мобільні оператори Київстар, Vodafone Україна і lifecell запустили 4G відразу на 23 станціях київського метро.
Про це повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.
“На 45 з 46 підземних станціях київського метро та в тунелях між ними є швидкісний мобільний інтернет 4G. Отже, покрита майже вся столична підземка”, – ідеться в повідомленні.
Залишається тільки станція “Теремки”, на якій 4G з’явиться до кінця грудня. Ця станція нова, і її підключення потребує більше часу.
Відзначається, що вже зараз кожного дня 4G-інтернетом у середньому користується майже 300 тисяч абонентів всіх трьох операторів.
Разом абоненти мобільних операторів вже використали у “підземці” більше 400 терабайтів трафіку. Такого обсягу вистачило б, наприклад, на 30 років безперервного перегляду відео у високій якості. Середня швидкість 4G в метро перевищує 40 Мб/с.
За словами президента Київстар Олександра Комарова, оператори випередили план із запуску 4G в метро більш ніж на місяць.
4G запустили на всіх станціях київського метро, крім однієї

Довідка Finance.ua:

  • 5 березня 2020 року на станції Академмістечко в тестовому режимі запустили 4G.
  • Повноцінний запуск 4G став можливим після того, як на засіданні 12 березня Київрада ухвалила рішення про плату за доступ до інфраструктури міста. Після цього між містом і мобільними операторами «великої трійки» був підписаний новий договір доступу.
  • Сумарно мобільні оператори планують інвестувати в запуск 4G-зв’язку в київському метро $20 млн. Підрядником виступає китайський техногігант Huawei.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас