У Раді створять групу для розробки змін до закону про гральний бізнес — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді створять групу для розробки змін до закону про гральний бізнес

Казна та Політика
291
У Верховній Раді створять робочу групу для розробки змін до Закону про гральний бізнес. Відповідне рішення ухвалив комітет з питань фінансів, податкової та митної політики.
Про це повідомляє інформаційне управління Апарату ВР.
Комітет розглянув питання з приводу ухваленого Кабінетом Міністрів рішення про створення комісії з регулювання азартних ігор і лотерей, а також затвердження її голови та її членів.
Народні депутати підкреслили, що закон “Про державне регулювання діяльності з організації та проведення азартних ігор” містить колізію: дві частини статті 7 закону по-різному визначають, хто саме проводить конкурс з відбору членів комісії.
“В одній частині це має бути Кабінет Міністрів із залученням до конкурсної комісії кандидатів від профільного комітету, а в іншій – це має бути комісія з вищого корпусу державної служби за загальною процедурою відбору державних службовців. Однак Кабінет Міністрів, не маючи на це повноважень, самостійно обрав одну з цих норм”, – зазначили в комітеті.
Члени комітету висловилися за необхідність врегулювання колізії і закликали КМУ діяти в рамках закону.
“Комітет вирішив: направити запит до Кабінету Міністрів про порядок ухвалення рішення про створення комісії з регулювання азартних ігор і лотерей і затвердження голови та її членів, створити робочу групу з розробки в стислі терміни змін до Закону “Про гральний бізнес” з урахуванням побажань, висловлених під час засідання”, – сказано в повідомленні.
Нагадаємо, раніше Кабінет Міністрів України призначив голову комісії з регулювання азартних ігор і лотерей. Ним став Іван Рудий.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас