День фінансів, 27 жовтня: розмір гарантій за вкладами - варіант МВФ, доходи українців під час карантину, ціни на газ в листопаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 27 жовтня: розмір гарантій за вкладами - варіант МВФ, доходи українців під час карантину, ціни на газ в листопаді

533
У вівторок, 27 жовтня, про вклади, доходи і “комуналку”.
Розмір гарантій за вкладами від МВФ. МФВ рекомендує Україні збільшити гарантовану суму відшкодування за банківськими вкладами фізичних осіб з 200 тис. грн лише до 300 тис. грн. У Фонді гарантування відзначають, що цього мало, і вони завжди спиралися на цифру принаймні в 600 тис. грн. З серпня 2012 року ФГВФО гарантує вклади українців у банках на суму до 200 тис. грн, що на той момент становило приблизно $25 тис. в еквіваленті. На поточний момент це вже майже $7 тис.
Зростання доходів українців під час карантину. Як повідомив голова Ради НАБУ Роман Шпек, тільки у 1% громадян доходи за цей період зросли. У 8% громадян доходи втрачені, а 34% опитаних сказали, що доходи скоротилися. Водночас, згідно з дослідженням, у 9% населення є заощадження лише на один тиждень. У разі втрати основного доходу у них буде складна ситуація. У 11% є заощадження тільки на два тижні. А 50% громадян мають заощадження строком до місяця.
Бот, який нагадує про податки. Державна податкова служба в листопаді планує запустити tax-сервіс бот у соцмережах, який буде нагадувати про податки. Запуск буде в два етапи. На першому етапі буде можливість отримати стан розрахунків з бюджетом, а також нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків. На другому етапі – перехід до сплати податків в два кліки і оповіщення про виникнення податкового боргу.
Ціни на газ у листопаді будуть вищими. “Нафтогаз” оприлюднив ціну на газ для населення в листопаді. Для користувачів, які купують газ за тарифом “Місячний”, вартість блакитного палива складе 6,33 грн/куб. м з ПДВ і без урахування вартості розподілу (доставки). Порівняно з жовтнем ціна газу зросла на 34,7%.
До речі, про субсидії в новому опалювальному сезоні. У проєкті держбюджету на наступний рік заклали 36,6 мільярда гривень на виплату субсидій. Заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко каже, що це менше, ніж у 2020 році, якщо відбудеться збільшення цін або тарифів, то цю цифру переглядатимуть. Всім, хто отримував субсидії в минулий опалювальний період, на наступний сезон їх продовжать автоматично.
Додамо, за даними Мінрегіону, на сьогодні підключені до тепла на 100% у Закарпатській, Івано-Франківській та Тернопільській областях. А в Херсоні та Миколаєві опалювальний період ще не починався.
Реєстрація земельної ділянки за 4 кроки. Іноді власники земельних соток або гектарів мають державний акт на ділянку старого зразка, і коректні відомості про їх володіння досі не відображені в Державному земельному кадастрі. Тут ми розповідаємо, як здійснити державну реєстрацію земельної ділянки за 4 кроки. Загальний термін розгляду поданих для реєстрації документів становитиме 5 робочих днів.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас