Що робити, якщо виникають спірні питання з банком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Що робити, якщо виникають спірні питання з банком

Особисті фінанси
889
Трапляються випадки, коли між вкладником і банком виникають спірні питання. Згідно із законодавством, вкладник має право звернутися до суду.
Про це повідомляє пресслужба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.
“Перед тим, як розпочати тривалий і не завжди ефективний судовий процес, пропонуємо ознайомитися з альтернативними шляхами вирішення спору з банком. В першу чергу, спробуйте владнати проблему, звернувшись до банку безпосередньо. Це можна зробити, зателефонувавши на «гарячу лінію» банку або написавши лист-звернення до банку на адресу для листування”, – повідомляють у ФГВФО.
Що робити далі:
  • якщо спірне питання не вдалося вирішити безпосередньо з банком, необхідно звернутися до регулятора, Національного банку України;
  • у випадку, коли банк-учасник Фонду гарантування вкладів не виконує обов’язки, покладені на нього Інструкцією про порядок здійснення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб захисту прав та охоронюваних законом інтересів вкладників, наприклад, не надає інформацію про систему гарантування вкладів, порушує порядок розкриття інформації про умови залучення вкладів, можна звернутися до Відділу захисту прав вкладників Фонду на адресу електронної пошти: cn-vzpv@fg.gov.ua;
  • у разі виникнення будь-яких спірних питань щодо отримання гарантованої суми необхідно звертатись до Фонду. Інформація щодо порядку звернення розміщена на сайті Фонду у розділі «Звернення громадян».
Спадкоємці вкладників неплатоспроможного банку для того, щоб отримати відшкодування від Фонду гарантування, мають письмово звертатись до Фонду.
“Якщо ви все ж таки вирішили звернутись до суду, то довідкову інформацію про судову владу України та відповіді на питання щодо реалізації права на судовий захист можна знайти на порталі Судова влада України. Пам’ятайте! Перед тим як вчиняти значущі юридичні дії, варто отримати консультацію юриста”, – зазначають у Фонді гарантування.
До речі, на депозиті можна заробляти більше, якщо скористатися програмою «Бонус до депозиту» від Finance.ua. Більше про програму і вигоди можна дізнатися за посиланням.

Отримати більше з депозиту

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас