День фінансів, 26 жовтня: нове карантинне зонування, ціна газу, проєкт підтримки бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

День фінансів, 26 жовтня: нове карантинне зонування, ціна газу, проєкт підтримки бізнесу

499
Понеділок, 26 жовтня: про ціну газу для виробників, нове зонування України, проєкти підтримки для малого та середнього бізнесу:
Оновлені зони карантину. Сьогодні в Україні почали діяти нові зони карантину. До “Червоної” зони увійшли 11 обласних центрів: Івано-Франківськ, Миколаїв, Полтава, Рівне, Суми, Тернопіль, Харків, Хмельницький, Чернівці, Чернігів. У “Зеленій” зоні розташовані 27 населених пунктів. Також оприлюднили список країн, після відпустки в яких потрібна самоізоляція.
Ціна на газ для виробників тепла. НАК “Нафтогаз України” оприлюднила оптову ціну на природний газ для виробників теплової енергії. У жовтні ціна газу складе 5 374,10 грн за 1 тисячу кубометрів (без урахування ПДВ і витрат на транспортування). Це на 24,4% більше, ніж у вересні.
Підтримка бізнесу: “СЕО на 1 день”. Співзасновник monobank Олег Гороховський ініціював проєкт з підтримки бізнесу. Якщо ви представник малого та середнього бізнесу, потрібно заповнити форму заявки. Три компанії, які стануть учасниками проєкту, назвуть 6 листопада 2020 року. Важлива умова – проект не буде безкоштовним. Зібрані гроші, за словами Гороховського, він направить на стипендії для талановитих студентів трьох вишів.
Реєстрацію новостворених платників ЄП та ПДВ хочуть спростити. “Слуги народу” пропонують змінити ПКУ щодо спрощення реєстрації новостворених суб’єктів платниками єдиного податку та ПДВ. Мета законопроєкту: прискорити і здешевити процедуру відкриття підприємницької діяльності та відкриття бізнесу. Що пропонують – подробиці тут.
Понад $25 млрд за три з половиною роки. Голова Ради Національного банку України Богдан Данилишин заявляє про вимивання з України на користь зовнішніх кредиторів за три з половиною роки понад $25 млрд. За його словами, за відповідний період з України були виведені дивіденди на користь нерезидентів на $8,5 млрд і відсотки за прямими інвестиціями на $1,6 млрд, тоді як надходження прямих іноземних інвестицій без реінвестованих доходів склали $5,1 млрд.
Зарплати фінансистів в Україні. Кар’єрний портал Happy Monday провів дослідження зарплат українських фахівців сфери фінансів. Згідно з результатами опитування, абсолютна більшість фінансистів працевлаштовані офіційно як штатні працівники (86,6%) і вкрай рідко оформляють трудові відносини через ФОП. Найвища зарплата у фінансового директора – 56 900 грн, інші зарплати дивіться тут.
Добудова “Мрії”. Туреччина розглядає можливість профінансувати добудову Другого Українського вантажного літака Ан-225 “Мрія”. Нагадаємо, у квітні найбільший у світі транспортний літак Ан – 225 “Мрія” вирушив у перший рейс після модернізації.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас